Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα ερχόμενων αναρτήσεων...

Καλημέρα σε όλους!
Ελπίζω αυτές τις μέρες που χάθηκα να ρίχνετε καμιά ματιά κι ας μην υπάρχει κάτι καινούριο στο ιστολόγιό μας!
Ήθελα να σας ενημερώσω για τα σχέδια μου σχετικά με τις ερχόμενες αναρτήσεις!Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει στην αρχή αυτής της προσπάθειας, αλλά για λόγους προσωπικούς επέλεξα τότε να ασχοληθώ με επιμέρους θέματα!
Επειδή μέχρι τώρα διαπίστωσα ότι πολλοί από εμάς δεν είμαστε ενήμεροι σχετικά με την πορεία που ακολούθησε αυτό το μικρό χωριό στη διάρκεια των αιώνων ( και δεν είμαστε ενήμεροι όχι για τα γενικά αλλά για τις λεπτομέρειες, οι οποίες και αποτελούν την ουσία και το σκοπό αυτής μου της προσπάθειας), προαναγγέλλω μία σειρά άρθρων, με τα οποία θα παρουσιάσω λεπτομερώς όλα όσα η έρευνά μου απέδωσε ως τώρα.
Τα άρθρα αυτά θα ξεκινούν από την αρχαία Ηράκλεια, για την ιστορία της οποίας στηριζόμαστε κυρίως στους δύο αρχαίους περιηγητές, Στράβωνα και Παυσανία. Θα συνεχίσουμε με το Μπρούμα της Φραγκοκρατίας και Τουρκοκρατίας, με στοιχεία κυρίως από τις βενετικές και πρώτες ελληνικές απογραφές πληθυσμών, για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας με το σημερινό χωριό και την ιστορία του ως σήμερα.
Όλα τα θεωρητικά στοιχεία θα συμπληρώνονται και από προσωπικές επιτόπιες παρατηρήσεις, οι οποίες, όλα αυτά τα χρόνια που περπατάω τα βουνά γύρω από το χωριό μας, έχουν αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς!
Αναμείνατε λοιπόν! Η πρώτη ανάρτηση της σειράς δεν θα αργήσει!

1 σχόλιο: